Vastauksia kysymyksiin Kushies vaipoista
   

Kysymys: Mistä Kushies® vaipat on tehty ?...Ovatko ne paremmat vauvani iholle?

Kushies® vaipat on tehty useista 100%:ista puuvillaflanellikerroksista. Useat vanhemmat valitsevat puuvillan, sillä luonnon kuidut tuntuvat mukavalta iholla. Puuvilla on myös viileä, mikä on tärkeää eritoten herkillä ihonalueilla. Oletko huomannut kertakäyttövaippa mainoksissa mainittavan? 'LUONNOLLINEN KOSKETUS’ 'PUUVILLANKALTAISUUS’


Kysymys: Ovatko pestävät vaipat HELPPOKÄYTTÖISIÄ?

Kushies® vaipat on suunniteltu kuten kertakäyttövaipat. Ne on helppo laittaa liikkuvalle vauvalle nopealla tarrakiinnityksellä. Säätövaraa on runsaasti, jolloin vaippa saadaan helposti hyvin istuvaksi.


Kysymys: Kuinka käytännöllisiä pestävät vaipat ovat?

Koska Kushies® vaipat on muotoiltu erinomaisesti, niitä ei tarvitse taitella (vrt. sideharsot). Kun sinulla on riittävä varasto vaippoja, vain pesu 2-3 päivän välein on tarpeen (valmistajan suositus). Vaipat voit halutessasi kuivausrummuttaa matalassa lämmössä eikä niitä tarvitse silittää. Aikaa säästät, kun sinun ei tarvitse raahata vaippapaketteja kaupasta)


Kysymys: kuinka hyvin Kushies® vaipat istuvat?

Hyvä istuvuus estää kitkaa lapsen herkällä iholla ja sotkuisia vuotoja. Kushies® vaippojen muotoilu on ainutlaatuinen. Niissä on käytetty patentoitua säädettävää sisäläppää imukyvyn lisäämiseksi, pehmeitä joustavia lahkeensuita, ja säädettävää Aplix® tarrakiinnitystä hyvän istuvuuden saamiseksi..
Jo vuonna 1995, Parents U.K., Kushies® sai arvostelussa 9 kokonaisistuvuudesta (paras skaalalla skaalalla 1-10)

**Aivan pieni vauva voi tarvita ylimääräisen lisäimukerroksen vaippaan. Vyötäröä voi lisäksi säädellä laittamalla tarrakiinnityksen päällekkäin molemmilta puolilta "X"- mallisesti.


Kysymys: Voinko luottaa vaippojen imukykyyn?

Yleissääntönä on, ja jotta varmistutaan ettei vauvan herkkä iho vahingoitu, vaippa kuin vaippa tulisi vaihtaa 8-10 kertaa päivässä, aina kun se kastuu!

Kushies® vaipat on tehty useasta 100% puuvillaflanellikerroksesta ja lisäimukerrosmateriaaleista. Niissä on erityinen lisäimuläppä (Ultra, Classic), joka voidaan taitella erilailla pojalle ja tytölle.

Imukykyä voidaan lisätä erillisillä lisävaipoilla ja vaippaliinoilla. Kushies® vaippaliinat on valmiiksi muotoiltu sisäimuläpän muotoisiksi. Myös kuivaliinoja joko pestäviä tai poisheitettäviä, voidaan käyttää pitämään ihoa kuivana ja helpottamaan vaipan vaihtoa..


Kysymys: Olisiko antaa muutamia vihjeitä vaipan vuodon estämiseksi?

Vanhempien turhauttavimpia vaippailmiöitä, käytetään sitten vaippaa kuin vaippaa, on vaipan vuotaminen. Valitettavasti näin käy joskus. Tässä on muutamia vihjeitä vuotojen estämiseksi:
A) älä pistä vauvan paitaa vaipan sisään.
B) kiinnitä vyötärö riittävän napakasti, voit käyttää edellä mainittua ristikkäin kiinnitystä
C) yritä varmistua, että lahkeensuut ovat napakat,; voit lisätä vaippaliinan/liinoja tarpeen mukaa.
D) Kushies® vaippapäällinen on kätevä lisä unten aikana (Classic ja Basic vaipoille)


Kysymys: Pitäisikö käyttää voiteita ja vauvan talkkia vaipan vaihdon yhteydessä?

Yleissääntönä on antaa ihon hengittää. Siitä syystä voiteita ja kosteussulkuja tulee käyttää säästeliäästi, kenties kylvyn jälkeen ja ennen nukkumaan menoa. Runsaat voiteet voivat heikentää vaipan imukykyä. Vauvan talkki sen sijaan voi vahingossa joutua hengitykseen.


Kysymys: Tarvitseeko Kushies® vaippoja liottaa?

Tarvitsee. Siihen tarvitset sangon, mielellään helposti avattavan kannellisen mallin. Yksinkertaisesti, täytä sanko kylmällä vedellä ja lisää 1-2 tl ruokasoodaa tai viinietikkaa. Kun vaippa on irrotettu, kiinnitä tarrat kaksinkerroin itseään vasten ja laita sankoon. (Puistele tai käytä esim. bidee suihkua isommat vahingot suoraan vessanpönttöön). Itsepintaisia tahroja voi hieroa vanhanaikaisella saippualla ennen liotusta.
*Älä koskaan käytä vahvaa pesuainetta liotuksessa sillä se voi vahingoittaa vaipan kuituja ja siten aiheuttaa ennenaikaisen rikkoutumisen.


Kysymys: kuinka käsittelen sotkuisen vaipan (vetisen ulosteen)?

Yleensä vastasyntyneillä on löysä uloste. Ensimmäisinä kuukausina onkin hyödyksi käyttää pintakuivia hoitoliinoja, joko kankaisia tai poisheitettäviä. Poisheitettävät liinat voi heittää suoraan vessanpönttöön.
Kun vauvasi on isompi, myös ulosteet muuttuvat kiinteämmiksi ja jätöksen voi puistella vessanpönttöön tai huuhtaista esim. bideellä.


Kysymys: kuinka usein vaipat tulee pestä?

Kun sankosi on täynnä vaippoja, tyhjennä sanko suoraan pesukoneeseen ja linkoa. (Valmistaja suosittelee pesemään vaipat erikseen.)Sitten voit pestä normaalilla pesuohjelmalla. Älä käytä vahvaa saippuaa, koska se voi jättää rasvaisen pinnan vaippaan ja siten heikentää sen imukykyä. Muista, että vähempi pesuaine on parempi kuin enempi..

Jos pelkäät saippuajäänteitä, valmistaja suosittelee että:

A) lisäät veden määrää suhteessa vaippojen määrään
B) vähennät pesuaineen määrää
C) käytä kaksoishuuhtelua
D)ÄLÄ KOSKAAN VALKAISE Kushies® vaippoja...valkaisu heikentää kangasta eikä ole turvallista vauvasi iholle.


Kysymys: voinko käyttää huuhteluainetta?

ET. Huuhteluaineet voivat jättää imukykyä heikentävän pinnoitteen vaipan pintaa. Ne eivät myöskään ole hyväksi vauvan herkälle iholle.


Kysymys: Kuinka pitkästä kuivumisajasta puhutaan?

Jos et kuivaa narulla (mikä on itse asiassa luonnollinen valkaisija kesällä), vaipat voidaan laittaa kuivausrumpuun alhaisella lämpötilalla. Kun laitat vaipat rumpuun, tarkista samalla ovatko tarrat pysyneet kiinni pesun ajan. Täten sinun on helppo nostaa vaipat pois rummusta valmiina otettavaksi käyttöön. Vaipat kuivuvat alle tunnissa ja kuivumisaikaa voi vielä lyhentää lisäämällä rumpuun kuivan pyyhkeen.


Kysymys: Onko Kushies® vaipoissa käytetyt kuminauhat pitkäikäisiä?

Kushies® vaippojen kuminauhat on kehitetty kahden vuoden testauksen jälkeen. Materiaali kestää toistuvan pesun ja kuivatuksen.


Kysymys:Kuinka monta vaippaa minulla tulee olla?

Valmistaja suosittelee seuraavaa määrää Kushies® vaippoja:
• vauva: 15-30 vauvan kokoisia vaippoja (4-10kgs)
• taapero: 10-20 taaperon kokoisia vaippoja (10-20kgs)
• 6 vaippapäällistä kumpaakin kokoa
• 2 pakettia á 10 kpl Kushies® pestäviä lisävaippoja
• 3 (300 kpl) rullaa poisheitettäviä kuivaliinoja ( rullien määrä vaihtelee käytön mukaan)

Kysymys: Säästääkö pestäviä vaippoja käyttämällä rahaa?

Raha on aina tärkeä tekijä vaippojen valinnassa. Pestäviä vaippoja käytettäessä saadaan huomattavia säästöjä (jopa yli 1000 e). Vieläkin huimempia säästöjä saadaan mitä useammalle lapselle vaippoja käytetään. Kushies® vaipat on tehty kestämään! Seuraava kaavio osoittaa 2 ½ vuoden vaippakauden aikana erilaisten vaippojen hinnaneroja. Ensimmäinen vaihtoehto on a)kertakäyttövaipat, toinen b)vaippapalvelun vaipat * ja kolmas c)kotona pestyt vaipat**. Oheinen kaavio on laskettu 7500 vaipan vaihtoon.
*Vaippapalvelua ei nykyisin saa Suomesta. Siinä käytetään pestäviä vaippoja, mutta ne haetaan pesuun ja tuodaan pestyinä)
**huomaa, että kotipesu vaihtoehdossa on huomioitu, pesuaineen, sähkön ja vedenkulutukset.

Ajattele mitä kaikkea voisit hankkia niillä säästöillä, jotka saat Kushies® vaippoja käyttämällä!!!


Kysymys: Kuinka vaippavalintani vaikuttaa ympäristöön?

Tutkimukset ovat osoittaneet että kertakäyttövaipat aiheuttavat yli 2 tonnia, yleensä maatumatonta, jätettä per vauva. (Maatuminen kestää yli 500 vuotta). Kaatopaikkojen käsittely ja maantäytöt ovat kalliita. Kertakäyttöjätteelle saatetaankin asettaa verot tästä syystä...ja tietenkin paperintuotanto kuluttaa metsiä ja siten edesauttaa kasvihuoneilmiötä.
Muista: "THINK GLOBALLY AND ACT LOCALLY". Valitsemalla pestävät vaipat sinun vauvallesi vaikutat suunnattomasti ympäristöön ja tarjoat lapsellesi ja lapsillemme puhtaamman elinympäristön tulevaisuudessa.


JOHTOPÄÄTÖKSET

Lapset usein avaavat meidät näkemään upeita asioita. Emme enää näe maailmaa mustavalkoisena, vaan useina harmaan sävyinä. Sinun vaippavalintasi ei tarvitse olla kiveen hakattu! Jotkut vanhemmat käyttävät pestäviä etenkin kun voivat käyttää niitä usealle lapselle. Toiset käyttävät pestäviä kotioloissa ja reissun päällä kertakäyttöisiä. Joka tapauksessa Kushies® vaipat tekevät vaippataloutesi helpoksi. Ne säästävät lompakkoasi, ovat helliä vauvasi iholle ja koko ympäröivälle luonnolle!